امروزه بسیاری از والدین از دروغ گفتن کودکانشان شکایت میکنند، اشتباهات تربیتی و زمینههای خانوادگی و اجتماعی سبب پدید آمدن این صفت زشت در کودک میشود، وگرنه گاهی فرزند، والدین را در دروغگویی الگو قرار میدهد. همانگونه که دروغ گفتن به فرزندان زشت و ناپسند است، دروغ گفتن در حضور فرزندان نیز زشت و ناپسند خواهد بود. وا لدین باید بدانند پیمانشکنی و عمل نکردن به وعده خود در مقابل کودکان آثار ناگواری در روح آنان بر جای میگذارد و اگر کودک موارد فراوانی از عهدشکنی، بدقولی و دروغگویی را مشاهده کند، او نیز به سوی انجام این اعمال و رفتار پیش میرود. به این صورت که اگر پدر و مادر در روابط با یکدیگر و یا دیگران، سخنان خلاف واقع بگویند، کودک در ابتدا به عنوان تقلید و سپس به صورت عادت دروغ خواهد گفت.
متاسفانه گاهی پدر یا مادر در غیاب دیگری به فرزندش میگوید که مثلا پدرت دروغ میگوید، این کار سبب سلب اعتماد فرزند به گوینده یعنی مادر و پدر میشود. گاهی برخی از پدران و مادران بدون توجه به صفات کودکی به محض اینکه اشتباهی از کودک سر زد، او را به شدت مورد تنبیه و سرزنش قرار میدهند. این عمل سبب میشود که کودک راههای مختلفی را برای فرار از این مجازاتها در پیش گیرد. دروغ هم یکی از راههایی است که کودک انتخاب میکنند، زیرا در این صورت تصور میکند تنها راه نجات دروغ گفتن است.
![]()
گاهی نیز کودکان سعی میکنند در میان جمع خودنمایی کنند و خود را در میان جمع، مورد توجه قرار میدهند. این عمل در بعضی موارد مورد تشویق عملی یا زبانی دیگران قرار میگیرد و سبب میشود که آنان این شیوه را ادامه دهند و به سوی دروغگویی به صورت شوخی و جدی کشیده شوند. همانطور که میدانید، یکی از ویژگیهای دوران کودکی کنجکاوی است و به همین خاطر کودک سوالات زیادی را از والدین میپرسد، گاهی پدران و مادران یا نمیتوانند یا نمیدانند چگونه باید جواب پرسشهای کودک خود را بدهند. از این رو به تصور اینکه کودک متوجه دروغ و راست نمیشود، به او دروغ میگویند. اما پس از چندی کودک رشد کرده و میفهمد که به او دروغ گفته شده که در این صورت از تاثیرات زشت آن در امان نخواهد بود.
منبع: مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-کودکان را از دروغگفتن نجات دهید
:: برچسبها:
آموزش کودک ,
بدزبانی کودکان ,
تربیت کودک ,
دروغگویی ,
:: بازدید از این مطلب : 676
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2